Γυναικείες Συνωμοσίες - Ν. Κουρμουλής

Γυναικείες Συνωμοσίες - Ν. Κουρμουλής

Ο Αλέξης δεν είναι γέρος, αλλά ούτε νέος πια. Περνά δειλά-δειλά τη ρευστότητα της μέσης ηλικίας. Σχεδόν ταυτόχρονα απολύεται από τη δουλειά του και χάνει τη γυναίκα του, που ζητά επίμονα διαζύγιο. Γνωρίζει τότε μια νεότερη κοπέλα, αλλά δεν έχει καταλήξει ακριβώς στο τι ζητά απ’αυτή. Πάνω που επαναπροσδιορίζει την ταυτότητά του, γυναίκες εμφανίζονται από παντού. Σε δωμάτια ξενοδοχείων, στον δρόμο, με το που γυρίσει γωνία. Το σύμπαν συνωμοτεί ή οι γυναίκες από το παρελθόν, το μέλλον και από τον χώρο του φαντασιακού έρχονται να τον στοιχειώσουν;

 

Η Οδύσσεια του ήρωα μέσα από τα μάτια και τα ανάμματα γυναικών, που συνθέτουν ένα λιμπιντικό μωσαϊκό. Ο άντρας ανασφαλής, έρμαιο του άγχους του γήρατος, παρατηρεί τα πρόσωπα του πόθου με μια εγκαρτέρηση και ένα συνεχές μπέρδεμα. Οι γυναίκες σ’ αυτό το στάδιο προκαλούν χαρά και τρόμο. Χαρά ότι μπορείς να τις έχεις, ότι δεν είσαι πια στη θέση που μπορείς να τις απολαύσεις. Ο Βασίλης Βαφεάς, αρκετά χρόνια μετά το «Ρεπό», κάνει μια βόλτα στις θύμισες του παρελθόντος και στις επιθυμίες του μέλλοντος ενός άντρα με ελάχιστα περιθώρια στη σαρκική ευχαρίστηση.

 

28 Culture, 29 Μαϊου 2008
Ν. Κουρμουλής

Λάθος ώρα φθάνουν οι γυναίκες;

Γυναικείες Συνωμοσίες
Σκηνοθεσία-σενάριο: Βασίλης Βαφέας
Ηθοποιοί:Αλέξανδρος Τσακίρης, Φαίη Ξυλά, Τζένη Σκαρλάτου, Νίκος Πουρσανίδης, Πάνος Βίτσικας, Κώστας Βουτσάς

Σίγμα Φιλμ

Κινηματογραφική Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε.
Επάγγελμα: Παραγωγή κινημ/κων ταινιών
Έδρα: Καίρη 23 Ν. Σμύρνη 171 22
Τηλ./φαξ: 210 32 18 590
Α.Φ.Μ. 095229178
Δ.Ο.Υ. Ν. Σμύρνης
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

logo S 200 or